Kleuren

Wat kunnen kleuren voor je doen?

Kleuren kunnen helpen om je zelfvertrouwen en balans terug te brengen.

Lekker schilderen, kijken welke kleuren je op dit moment iets kunnen geven (bijv. rood voor meer aarding, groen voor heling en stroming, geel voor helderheid, oranje voor plezier, violet voor creativiteit en verbinding met het spirituele).

Ook het gebruiken van de creatieve kant van je brein zorgt ervoor dat er meer stroming komt in jezelf. Niet teveel denken en organiseren waardoor je de boel vastzet. Maar loslaten, kijken wat er komt en daarmee aan de slag gaan. Zonder te moeten en zonder je te bekommeren om het resultaat.

Intuïtieve schilderworkshops, en daardoor bezig zijn met kleuren, kunnen je helpen om onzekere gevoelens om te zetten in meer zelfvertrouwen. De ontspanning die ontstaat door het creatief bezig zijn, kan ervoor zorgen dat je beter voelt wie je bent en wat je wilt. Of misschien ben je bezig met een bepaald proces, waarbij je zonder te praten en met kleur en vorm je gevoelens een plek wilt geven. Dan kun je iets hebben aan de helende kunstworkshops.

Kleuren kunnen helpen om je weer in balans te voelen.

Door bepaalde gedachtes en gedragingen kunnen bepaalde kleuren in je systeem ‘op’ raken. Als je bijvoorbeeld heel veel denkt, gebruik je veel geel en kan het zijn dat er een tekort ontstaat waardoor je de dingen niet meer helder kunt zien. Of als je onrustig bent en van hot naar her rent, kan het zijn dat blauw in het geding komt. Een beetje blauw licht kan ervoor zorgen dat de rust weerkeert en je stap voor stap de dingen doet, in plaats van alles tegelijk.

Ik maak gebruik van een zaklamp met kristallen gekleurde glazen. Door toediening van het licht (energie) en kleur (informatie) is het mogelijk om jouw energie weer op gang en in balans te krijgen. Het gekleurde licht werkt in op ons interne lichtsysteem dat onze cellen scheppen en waarmee ze communiceren. De informatie over wat er gebeurt met de cellen wordt waargenomen als gekleurd licht. Deze informatie kan beïnvloed worden door het van buitenaf toegediende gekleurde licht.

In plaats van vermoeid of verveeld word je weer fris, opgewekt en nieuwsgierig! Boek een energetische behandeling met gekleurd licht en ervaar wat je er zelf van vindt.

Rood

Rood: verwarmt, helpt bij chronische pijn, geeft kracht en moed, stimuleer, maakt ijverig, goed bij bepaalde huidziekten, versterkt nieren en adrenaline klieren, kleur van hart, bloed, longen en botten.

Oranje

Oranje: maakt vrolijk, helpt spieren te ontspannen bij kramp, goed om contact en verbinding te maken, geeft veilig gevoel, goed tegen depressie.

Geel

Geel: voor emotionele en geestelijke helderheid, afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam, versterkt de zenuwen, goed voor de maag, blaas, lever en immuunsysteem, geeft verhoogde concentratie, stimuleert vermogen om nee te zeggen.

Groen

Groen: rustgevend, pijnlijke gewrichten hebben baat bij groen, voor gezonde botten, ontsteking van de luchtwegen, verlagen bloedsuikerspiegel, helpt dat wat er is te accepteren.

Turquoise

Turquoise: loslaten en contact maken met jezelf, goed voor brandwonden en reinigen infecties, heelt negativiteit en zelfkritiek.

Indigo (blauw)

Indigo (blauw): kalmeert, brengt diepe vrede, helpt nervositeit en slapeloosheid verdwijnen, geeft ruimte, koelt en verlicht pijn bij aandoeningen met hitte en pusvorming.

Violet

Violet: voor inspiratie, intuïtie, loslaten van emoties, stimuleren van spiritualiteit.

[bck_cf7_styler use_form_header="on" form_header_title="Aanvragen formulier" form_header_padding="0px|0px||0px|false|false" form_header_bottom="1vw" form_id="21653" form_background_color="#fcfcfc" _builder_version="4.11.1" _module_preset="default" custom_submit_button="on" submit_button_text_color="#051356" submit_button_bg_color="#FFFFFF" submit_button_border_width="1px" submit_button_border_color="#051356" submit_button_custom_margin="||||false|false" submit_button_custom_padding="12px||12px||true|false" hover_enabled="0" border_color_all_field="RGBA(0,0,0,0)" border_width_bottom_field="1px" border_color_bottom_field="#051356" template_type="module" global_colors_info="{}" submit_button_bg_color__hover_enabled="on|hover" submit_button_bg_color__hover="#051356" submit_button_bg_enable_color__hover="on" submit_button_bg_color_gradient_end__hover="#ffffff" submit_button_bg_use_color_gradient__hover="off" submit_button_bg_color_gradient_start__hover="#051356" submit_button_bg_color_gradient_start_position__hover="26%" submit_button_bg_color_gradient_direction__hover="31deg" submit_button_text_color__hover_enabled="on|hover" submit_button_text_color__hover="#FFFFFF" sticky_enabled="0" locked="off"][/bck_cf7_styler]