Intuïtieve Kunsttherapie Sessies

De helende kracht van kleur

Intuïtieve KunstTherapie Sessies

Verf, pastelkrijt, plaatjes, potlood, grote glitters (kleine mogen niet meer, omdat ze makkelijk terechtkomen in ons drinkwater), stiften, klei, ecoline, inkt, stof op papier, doek of karton. Daarmee ga je aan de slag bij intuïtieve kunsttherapie.  De sessies zijn elke keer anders. Afhankelijk van wat er op dit moment bij jou speelt. Soms staat een bepaalde kleur centraal, een andere keer gaat het om een bepaalde vorm of een speciaal thema. De opdrachten stem ik af op wat voor jou belangrijk is, op het moment dat je een sessie komt volgen. Je kunt 1 sessie volgen of meerdere, afhankelijk van wat je wilt en wat nodig is.

Als je ergens tegenaan loopt, hulp nodig hebt, je eigen kracht wilt ervaren of het gevoel hebt dat je anders met het leven om wilt gaan, dan kun je een intuïtieve kunsttherapie sessie boeken. Of als je behoefte hebt aan ontspanning, creatief bezig zijn en aandacht voor jezelf dan zijn deze sessies (of een intuïtief schilderen workshop) ook heel geschikt!

De sessies zijn kleurrijk, ontspannend en verhelderend. Het tekenen, het schilderen, de begeleiding en jijzelf geven inzicht in wat belangrijk voor je is en wat je nodig hebt. Het geeft je inzicht in de manier waarop je dingen doet en helpt om je richting te bepalen. Ook helpt het je om je eigen kracht te ervaren en te (gaan) gebruiken!

Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen. 

 

Tekenen en schilderen, en eventueel andere creatieve uitingsvormen, met als uitgangspunt speciale opdrachten, werken goed om mensen te helpen dingen die in hun leven spelen aan te gaan. Het lijkt erop dat beeldend werken een positieve invloed heeft op onze hersenen.  Het maken van kunst prikkelt de hersencellen op een speelse manier en zorgt voor een positief gevoel. Ook maakt het intuïtief tekenen en schilderen het soms makkelijker om moeilijk te verwoorden gevoelens te uiten en inzichtelijk te maken. Het maken van bepaalde beelden laat een indruk achter in je hersenen die bevestigend werkt. Zoals ook visualisaties dat kunnen doen.  Zodoende kan het maken van kunst ingezet worden als een vorm van therapie.

Een sessie duurt tussen de 1,5 en 2 uur. Het tarief voor een sessie is: 90 euro. 

 

Bij annulering binnen 24 uur voor de afspraak, wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.
Voor informatie of een afspraak kun je contact met me opnemen: 0031 6 3910 7969 / renskeypma@hotmail.com / Rijksweg 32, Schoorl / Noord Holland

Bekijk ervaringen

“Ik kan iedereen aanraden naar Renske te gaan. Ze heeft me met haar combinatie van mensenkennis, warmte en begeleiding op een goede manier stappen verder gebracht. Na de sessies voel ik me energiek en op een bijzondere manier geraakt.”

“Heel erg bedankt voor de bijzondere en fijne ervaring.”

“Ik heb veranderworkshops gevolgd. Uiteenlopend en interessant werk kwam eruit. Ook vond ik het gezellig. Ik ging elke keer met een goed gevoel naar huis! En ik ben blijven hangen in het goede gevoel.”

“Ik wist eigenlijk niet goed wat ik kon verwachten en was best een beetje zenuwachtig.
Gelukkig gaf Renske ruimte, motiveerde ze en stelde ze gerust waar nodig, waardoor het creëren uiteindelijk vanzelf ging. onze emoties en onzekerheden mochten er zijn zonder oordeel. we waren een paar uur zo fijn bezig dat de tijd vloog en we nergens anders aan konden en hoefden te denken. zo fijn in het moment en rustgevend. een erg inspirerende ervaring!”

“Was een hele mooie ervaring, bedankt voor de begeleidinglaughing

Een ontzettend leuke en ontspannen middag mogen schilderen bij Renske. Ze wist veel te vertellen over de kleurkeuze en heeft mij tot mooie inzichten gebracht.”

“Wij hebben erg genoten van de workshop!
Wij vonden het een fijne sfeer, en vonden het ook fijn dat we geconcentreerd konden werken/er niet continu gepraat werd; dit was precies in de juiste verhouding en afwisseling!”

Wij vonden de workshop erg leuk. Dankjewel voor de fijne opdrachten en bespreking en de goede sfeer.

“Wij kijken als familie terug op een perfect weekend.
Daarbij mag ook zeker jouw workshop niet ontbreken. Wij hebben er erg van genoten. Om in enkele woorden aan te geven wat wij ervan vonden: verrassende opdrachten, totaal verschillende uitkomsten, afwisselende opdrachten. De uitsmijter was de eindopdracht. Dit gaf stof tot nadenken over de eigen familie.
Dit was ook een geslaagde opdracht.”

“Wij hebben erg genoten van de workshop!
Wij vonden het een fijne sfeer, en vonden het ook fijn dat we geconcentreerd konden werken/er niet continu gepraat werd; dit was precies in de juiste verhouding en afwisseling!”

“Fijne workshop met juiste begeleiding.
Samen met mijn moeder heen geweest en we hebben ons erg welkom gevoeld. De workshop bevatte leuke en inspirerende opdrachten. Zeker een aanrader.”

Samen met mijn zus heb ik genoten van deze workshop. We kregen leuke opdrachten. Het is verbazend hoe leuk de resultaten worden. We hebben plezier gehad en ook diepgaande gesprekken tijdens het uitwerken van de opdrachten en tussendoor. De begeleiding was prettig en we kregen de ruimte. We hadden bijna tijd tekort. Ook het contact om de datum en tijd te plannen verliep vriendelijk en meedenkend.”

“Een mooie en fijne ervaring; Ik vond de begeleiding en uitleg heel prettig! Het was een mooie ervaring zo samen met mijn zussen!”

Wil je meer weten over de individuele creatieve sessie?

Wil je graag meer weten over deze sessies en workshops? Neem dan gerust contact met mij op via telefoonnummer: 0031 (0)6 3910 7969. Of stuur mij een bericht via onderstaand contact formulier.

Als je contact op wilt nemen:

(Je ontvangt altijd een antwoord, check voor de zekerheid ook je spam.)

Contact

Meestal reageer ik binnen 1 dag. Mocht je geen reactie hebben ontvangen check dan ook eventueel je spam folder of neem telefonisch contact met mij op.

[bck_cf7_styler use_form_header="on" form_header_title="Aanvragen formulier" form_header_padding="0px|0px||0px|false|false" form_header_bottom="1vw" form_id="21653" form_background_color="#fcfcfc" _builder_version="4.11.1" _module_preset="default" custom_submit_button="on" submit_button_text_color="#051356" submit_button_bg_color="#FFFFFF" submit_button_border_width="1px" submit_button_border_color="#051356" submit_button_custom_margin="||||false|false" submit_button_custom_padding="12px||12px||true|false" hover_enabled="0" border_color_all_field="RGBA(0,0,0,0)" border_width_bottom_field="1px" border_color_bottom_field="#051356" template_type="module" global_colors_info="{}" submit_button_bg_color__hover_enabled="on|hover" submit_button_bg_color__hover="#051356" submit_button_bg_enable_color__hover="on" submit_button_bg_color_gradient_end__hover="#ffffff" submit_button_bg_use_color_gradient__hover="off" submit_button_bg_color_gradient_start__hover="#051356" submit_button_bg_color_gradient_start_position__hover="26%" submit_button_bg_color_gradient_direction__hover="31deg" submit_button_text_color__hover_enabled="on|hover" submit_button_text_color__hover="#FFFFFF" sticky_enabled="0" locked="off"][/bck_cf7_styler]